JGHF-IDDF Research Masterclass 2025

The JGHF-IDDF Research Masterclass aims to develop early- to mid-career researchers, clinicians, and healthcare professionals in Gastroenterology and Hepatology to become future research leaders. It features Focused Lectures to boost research skills, a Networking Lunch for collaboration, and Handson Breakout Sessions for practical learning. By blending theory, practice, and networking, the program prepares participants to drive impactful research in these fields.

Date: A full-day programme from 9:00 to 17:10 on 4 July 2025, packed with IDDF on 5-6 July 2025

Venue: 3/F, Lui Che Woo Clinical Sciences Building, Prince of Wales Hospital, 30-32 Ngan Shing Street, Shatin, Hong Kong

Target participants: IDDF delegates who are early to mid-career researchers aged 45 years or younger and applied for IDDF Travel Grant

Masterclass programme (9:00 - 17:10)

1. Focused lectures (9:00 - 12:30)

Time (duration)	Topic	Speaker s
9:00 - 9:05 (5 mins)	Welcome speech	Dr. Terry Yip
9:05 - 9:15 (10 mins)	Hot Topics in Gastroenterology	Dr. Joyce Mak
9:15 - 9:25 (10 mins)	Hot Topics in Hepatology	Prof. Grace Wong
9:25 - 10:10 (45 mins)	Study Design and Sample Size Calculation (with hands-on experience)*	Dr. Terry Yip
10:10 - 11:55 (45 mins)	Introduction to Data Analytics with R (with hands-on experience)*	Dr. Terry Yip
10:55 - 11:10 (15 mins)	Break	
11:10 - 11:30 (20 mins)	How Clinicians Acquire Skills for Basic Science Research	Dr. Dennis Wong
11:30 - 11:50 (20 mins)	Presentation Skills: Getting Attention and Interaction with the Audience	Prof. Vincent Wong
11:50 - 12:10 (20 mins)	Manuscript Preparation and Response to Reviewers' Comments	Dr. Raymond Tang
12:10 - 12:30 (20 mins)	Research Grant Application	Dr. Louis Lau

^{*}Please bring along your laptop with R (https://cran.r-project.org/) and R studio (https://posit.co/downloads/) installed.

- 2. Networking lunch for connecting with speakers and other participants (12:30 14:00)
- 3. Breakout sessions with abstract presentation (14:00 17:00)

(10+8 mins for each abstract presenter)

- i. Group 1: Moderator: Dr. Terry Yip
- ii. Group 2: Moderator: Dr. Jacky Ho
- iii. Group 3: Moderator: Dr. Dennis Wong
- iv. Group 4: Moderator: Dr. Louis Lau
- 4. Debrief (17:00 17:10)

Organising Committee: Institute of Digestive Disease (IDD), The Chinese University of Hong Kong (CUHK)

- Masterclass Director: Dr. Terry CF Yip, Associate Professor, IDD, CUHK
- Co-Director (Advanced Endoscopy): Dr. Raymond SY Tang, Assistant Professor, IDD, CUHK
- Co-Director (Gastroenterology): Dr. Dennis CC Wong, Associate Professor, IDD, CUHK
- Co-Director (Gastroenterology): Dr. Louis HS Lau, Assistant Professor, IDD, CUHK
- Co-Director (Hepatology): Dr. Jimmy CT Lai, Assistant Professor, IDD, CUHK